17

Jan

Frösåddens färgfägring

Även om vi bara befinner oss i mitten av januari närmar vi oss sakta men säkert tid för förkultivering av frön inomhus. Det må vara kallt och mörkt ute men inne kommer snart sålådorna fyllas med chili tätt följt av rudbeckia, tomater och rosenskära. Sen fortsätter det tills fönsterbrädor och bord som dras fram till ljuset är överfyllda. I går köpte jag en trälåda på Jula som passar perfekt som samlingsplats för min ostyriga samling frön. Testade att helt utan plan bara leka fram ett mönster med färgerna ur nya kollektionen ”A new day”. Jag målade först partier av schablondelar som jag sedan fyllde i lite slarvigt med schablonkritor. Lite måleri på frihand med olika kulörer och så  vanliga oljepastellkritor på det. Slutligen lite färgstänk och ett skyddande lager med Kulörs lack så var min låda klar!

Lådan är nu lika ostyrigt glad som sommarens blomsterprakt lär bli! En timma tog jobbet från trären till klar att fyllas.

sålåda 1sålåda 2

Be Sociable, Share!
Be Sociable, Share!

Kommentera

Din Email-adress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

2 kommentarer på detta inlägg

  1. Av Margareta Kjellén den 13 februari 2017 klockan 0:47

    Undrar så var man får tag i en så fin låda?

  2. Av Joanna den 13 februari 2017 klockan 8:35

    Hej Margareta!
    Ja visst är den fin. Den kan säkert få en rad utseenden och användningsområden utifrån egen fantasi och stil. jag köpte den på Jula samma dag som jag målade och la upp bilden på bloggen. Hoppas du kan få tag på en du också. Låt oss gärna veta hur din blev om du har lust.
    Ha en fin vecka hälsar Joanna KULÖR