21

maj

Möttes av mig själv till frukosten

I morse vid frukostbordet vaknade jag till med en kopp te framför mitt eget ansikte. Artikeln i den lokala näringslivstidningen handlar om mitt arbete och är trevlig. Jag slås samtidigt av min inre vilja att skapa mer förändring, debatt och dialog om hur de miljöer vi vistas i varje dag egentligen påverkas oss. Det vore så underbart att få arbeta ännu mer aktivt med miljöpsykologi och skapa mer människovänliga och vackra miljöer. Jag tar och sätter igång direkt med lite kvällsarbete, god kväll!

Norrköping växer, näringslivsbilaga till Nt och Corren idag.

 

 

20

maj

Intervju för tidningen Må bra

I förra veckan intervjuades jag för tidningen Må bra om hur färg kan påverka vår hälsa. En genomtänkt färgsättning med inredning som främjar funktion och känsla skapar en miljö som människan mår bättre i, presterar bättre i, kan slappna av i eller njuta av bättre. Det visar undersökningar och det säger sunda förnuftet. Ta en titt på den svenska skolan och hur den ser ut invändigt. Jag har jobbat med upprustning av en del skolor och förskolor och häpnar över det ”brus” av uppsatta teckningar, böcker, planscher, gardiner med stora mönster och i det stora hela väldigt stökiga interiörer som våra barn befinner sig i hela dagarna. Vi konstaterar att barnen har svårt att koncentrera sig och diskuterar mobilanvändning och pedagogik. Men inredningen och miljön diskuteras inte! Titta på alla kontorslandskap med vita väggar och skärmar som ska skapa små rum för den som jobbar. Främjar det kreativitet och jobblust? Får det dig som arbetar där att trivas och känna dig ”som hemma”?

I tv-serien ”Rummet formar dig” som gick på svtplay togs en rad exempel upp på hur god arkitektur kan skapa möjligheter för bättre mående. I Sverige saknar vi idag en debatt om hur människor faktiskt påverkas av sin omgivning. Färg, form miljö – hälsa. Miljöpsykologi är oerhört intressant och viktigt! Ge våra miljöer mer färg och mer liv.

Ge det offentliga rummet mer färg och mer liv.

20

maj

Jag bloggar på www.ambassadorer.se

Under våren har jag inom ramen för uppdraget som Ambassadör för kvinnors företagande haft förmånen att få möta en rad entreprenörer och inspirerande förebilder. Jag är så tacksam och glad över Tillväxtverkets satsning med alla möjligheter till nya kontakter, idéer och kunskap det ger mig. På hemsidan www.ambassadorer.se kan man följa mina tankar om de färgglada personligheter jag möter och hur jag arbetar för att skingra det gråa dis som emellanåt sänker sig över en företagsam men mänsklig mamma, partner och livsglad Norrköpingsbo.

Välkommen in och läs om mig och alla andra ambassadörer. Vill du boka föredrag eller starta eget möte så går det bra att göra det här.

 

Annie Lööf på Tillväxtverkets konferens för Ambassadörer för kvinnors företagande

Annie Lööf på Tillväxtverkets konferens för Ambassadörer för kvinnors företagande