25

maj

Färgstigar att följa

Ena dagen färgföredrag på reklambyrån Anfang och andra dagen färgsamtal med en spännande aktör som arbetar med mattor, Mattab! Att färg är viktigt för hur vi upplever våra miljöer är väl ingen nyhet men att få ut budskapet i rätt forum är en konst. Jag har min plan men gillar samtidigt att göra små avstickare för att se hur mitt sätt att tänka färg mottas i andra grupper. Om man ser olika branscher som olika små världar där man pratar olika språk och har olika behov och preferenser så gäller det att hitta ”sin värld” där man är som mest välkommen.Men, det är alltid trevligt att resa och bli inspirerad av det man möts av, vilket jag också blivit av dessa två.

En värld där jag alltid är välkommen och känner mig hemma i är skogens och naturens värld. Efter dagens möte tog jag därför en avstickare ut till Aborreberg. Vackert beläget vid vattnet, lugnt och stilla. Under en promenad längs med vattenlinjen vid Bråvikens strand kan jag andas för att ta beslut om vad nästa steg på livets väg är. Åt vilket håll jag ska gå. Företagande gör en ibland förvirrad. Alla möjligheter att förverkliga drömmar kan också få dig att irra ut på småstigar. Dags att ta sikte igen, jag vet ju vart jag ska.

Olika vägar att gå, ibland behövs frisk luft under en promenad vid vattnet för att kunna ta rätt beslut.

Olika vägar att gå, ibland behövs frisk luft under en promenad vid vattnet för att kunna ta rätt beslut.

04

maj

Skogens färgpalett

Som projektledare för Handkraft Rejmyre kan jag konstatera att vi nu har en lokal att vara i. Härligt! En hel del jobb återstår dock för att få den i presentabelt skick. Redan nu till helgen öppnar Rejmyre upp för ett årslångt firande av 200 års glastillverkning. Då ska vi ha öppnat våra dörrar för att kunna berätta om projektet och förhoppningsvis locka människor att följa arbetet.

Nästa vecka är det dags att gå vidare till nästa steg. Vi ska bege oss ut i skogen och mäta in färger. Utifrån det tar vi fram en färgpalett som ska följa oss när vi arbetar fram en kollektion bruksföremål inspirerade av temat SKOGEN. Vi börjar med att studera den färgrikedom som finns bara utanför husknuten. Tittar på färgkombinationer och tar hjälp av NCS prover för att mäta in egenfärgen på det vårgröna barret, på mjukgrå mossa och på tallarnas brunröda stammar. Precis som jag mäter in intilliggande bebyggelse då jag jobbar med färgsättning av fasader i stadsmiljö arbetar jag i naturen. Fast mer lustfyllt! 😉 Jag kommer att lägga upp bilder på gruppen i skogen och berätta om arbetet mer handfast.

lördag den 8 maj är du varmt välkommen att besöka oss. Handkraft Rejmyre huserar från och med denna vecka i gamla glasbutikens lokaler, mitt i hantverksbyn.

Jag mäter in gul lav på trädstammen med NCS blocket.

Jag mäter in gul lav på trädstammen med NCS blocket.

03

maj

Välkommen Hanna!

Jag och min kollega Sarah blev kontaktade av en tjej som ville praktisera hos oss så nu har vi en framåt och orädd praktikant med en massa kunskap om medieteknik. Hanna pluggar sista året till civilingenjör i medieteknik och är dessutom duktig på att fota och illustrera. Perfekt för mig som behöver input vad gäller hur jag ska visa upp alla ”bilder” jag har inom mig och vill förmedla.

Så, vi är så glada att ha Hanna hos oss och hoppas att hon ska trivas och lära sig en massa samtidigt som vi får lära av henne. Superkul! Välkommen Hanna!

Mer info om Hanna hittar du på hennes blogg