17

feb

Hur färger påverkar oss

är titeln på en artikeln om KULÖRs färgtänk som just nu ligger uppe på sajten byggahus.se. Att det finns ett stort intresse för mer kunskap kring detta ämne är helt klart. Vilket är en av anledningarna till att jag håller kurser och föredrag kring ämnet. En annan anledning att jag valt att snäva in på detta speciella område är helt enkelt att jag tröttnat på det ytliga (!) färgspråk som alla matas med. Trender, årets kulörer, senaste paletten, arkitekten väljer… som byggnadsantikvarie med en självklar varsamhetskänsla går allt sånt bort. Att jag sedan älskar alla färger, även de neongröna och glittrigt guldgula är en annan femma.

Med färg kan du kommunicera ett budskap. Med färg kan du uttrycka din personlighet. Med färg kan du måla bort eller framhäva. Men, först måste du känna till vem du är och vad det är du ska framhäva. Det är vad mina kurser handlar om. Att hitta kärnan i din färgkänsla. Att leta reda på hur just du mår i olika miljöer och att ta reda på när du mår som allra bäst.

Vilken färg är du idag?

Vilken färg är du idag?

Vilken färg är du idag?

Läs hela artikeln här.

17

feb

Stor efterfrågan

var det på färgkursen jag ska hålla för tidningen Gård & Torps läsare. Jättekul med sådant gensvar! Förhoppningsvis kan vi arrangera fler kurser. Men först fokus på den som startar upp den 23 februari som jag arbetar med nu. Vi har ett omfattande program att komma igenom samtidigt som jag vill att alla ska känna sig inspirerade och ha kul.

Färgglädje och en lekfull och tillåtande inställning till det här med inredning är vad jag vill förmedla. Plus en massa matnyttigt om färg såklart! Välkomna ni som anmält er.

Fick du inte plats? Skicka en intresseanmälan till red@gardochtorp.se så hoppas jag att vi ses.