23

Nov

Färgfredag!

Äntligen är det dags att lansera mina färgkurser som jag längtat så efter att hålla. Vad passar inte bättre än att som motpol till Black Fridays konsumtionsfokus öppna upp Kulörs färgverkstad som Norrköpings nya mötesplats för färg och skapande? Jag har en lååång lista på målarkurser och keramikkurser som jag och flera av mina fantastiska konstnärs- och konsthanverksvänner kommer att hålla under 2019 men vi tar en sak i taget och inviger verkstan med Öppet hus och julgranspyntsmåleri den 5 december. Mellan klockan 16.00-19.00 finns det skumpa/julmust, nåt litet gott att tugga på och så fint julgranspynt att måla i allsköns färger à la Kulör of Sweden såklart!

Ta med dig din unge, din väninna eller partner och kom och ta reda på vilken av mina kurser du ska börja med. Gärna i målarvänlig stass. Jag kommer berätta om Kulör of Swedens färger, vinterns och vårens kurser i allt från art journaling för barn och ungdomar till helgkurser för dig som alltid velat måla en tavla och så keramik- och drejevents och mer därtill. Anmäl dig direkt till mig på joanna@kulor.se.

Mitt färgfredagserbjudande är helt gratis, tänk vad befriande! Och du, ägna ett par timmar i helgen åt att skapa nåt själv. Det behöver inte vara något svårt eller avancerat. Vanligt ”telefonklotterskludd” i soffan med några tända ljus och skön musik i bakgrunden är en god start. Vi behöver mer kludd och mindre perfektion!

Öppet hus och julgranspyntsmåleri i Kulörs färgverkstad 
När: 5 december klockan 16.00-19.00
Vart: Lundatorpsvägen 9B (vägbeskrivning skickas när anmälan är mottagen)
Anmälan till: joanna@kulor.se
Jo, en sak till: glöm inte att tala om hur många ni blir som kommer.

 

10

feb

Workshop ”Din personliga färgpalett”

FULLBOKAD. Ny workshop den 30 april. Anmälan till joanna@kulor.se.

Gillar du inredning men känner osäkerhet kring färg- och materialval? Välkommen då på en utforskande och kreativ resa för att ta reda på hur du kan skapa en inredningsmiljö som är personlig på det sätt du önskar. Jag tror helt och fullt på att alla kan färg. Det handlar om att leta efter färgminnen och plocka fram form- och materialkänsla utifrån den individ du är. Det gör vi genom arbetsmaterialet ”Din personliga färgpalett” som hjälper dig att hitta det kreativa och lustfyllda i att skapa ett hem eller en arbetsplats där du kan trivas och må bra.

Under fyra timmar jobbar vi med Kulör of Swedens unika inredningsfärger med lustfyllda övningar som till slut sammanfattas på en canvastavla fylld av din högst personliga färgpalett som kan pryda din vägg framöver.

Inför kursen får du en lista på personliga saker jag vill att du tar med för skapandet.

Pris: 650 kronor (en enklare lunchmacka ingår)
Plats: My Art Factory Det personliga galleriet i Knäppingsborg
Datum: 18 mars
Tid: 10.00–14.00

Läs mer här!
Kulör of Sweden (36 av 45)

 

 

 

 

 

 

28

okt

Färggestaltning i exteriör arkitektur

Måndagsmorgon, strålande sol och dags att förbereda kursen jag håller i exteriör färgsättning genom NCS Colour Academy i Stockholm den 12-13 november. Det är en kurs där du kommer att lära dig konsten att arbeta med färggestaltning utomhus. Med handfasta tips om hur det ska bli bra och rätt kommer du få fördjupad kunskap om t.ex. egenfärg och upplevd färg och hur vi arbetar med detta. Den vänder sig främst till arkitekter, stadsplanerare och antikvarier som vill fördjupa sina kunskaper inom färgsättning. Läs mer på http://www.ncscolour.com/sv/utbildning/kurser/arkitekter/farggestaltning-i-exterior-arkitektur/

14

mar

Färgpsykologikurs i London

Om man vill skaffa sig mer kunskap om färgpsykologi får man titta utanför landets gränser, gärna åt Englandshållet där det finns en stor nyfikenhet och ett spirande intresse för ämnet. Under två dagar fick jag ta del av Bernay Laitys i företaget In:colorconsultancy erfarenheter och kunskaper tillsammans med engelska färgsättnings- och inredningskollegor. Så väldigt inspirerande att prata färg i inredning med kopplingen personlighet och hur man skapar en inredning som knyter an till de personligheter som ryms inom hemmets väggar. Dag två gick vi in på hur man kan arbeta med färg i offentliga miljöer som köpcentrum men även kontorsmiljöer, restaranger, tandläkarmottagningar och skolor med specialbehov.

Väl hemma i Sverige arbetar jag nu för att få ner detta material i ett format så att det passar den svenska marknaden. Vi har ju andra färgpreferenser än engelsmännen men grundtankarna är desamma. Jag blädrar igenom bildmaterialet och hittar inte bara foton från kursen med alla övningar utan även färgstarka hus i Notting Hill och fantastiskt blommande vårlökar. Våren hade kommit en bra bit längre i London kan jag lova. Underbart med lite blomsterfägring!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18

jan

Svenska landskapsfärger

Jag råkade av en händelse slinka in på en bokhandel i Karlstad i somras. Skulle handla något så angenämt som en sax inför semesterresan. På väg ut stannar jag plötsligt upp vid en affisch som annonserar att Värmlands färger nu finns samlade in en bok. Jag går in igen och frågar vad det är för trevlig bok? I min hand får jag då en helt fantastisk liten handbok med inmätta NCS kulörer av det som gör Värmland till Värmland. Allt ifrån pälskulör på de skygga vargarna, utvalda färger från turistmåsten som Mårbacka och Klässbols linneväveri till busstrafikens kännetecknande gul-grön-svarta kulörer. Som den färgnörd jag är ägnar jag ju en hel del tid åt att mäta in färger. Till ingen nytta mer än för nöjes skull. Jag kan ligga flera timmar och mäta in granitens kulörer och skogens grönskande färgpalett med mossor, tallbarr och lavar. Hur som helst, boken inhandlades och semestern började färgglatt för att övergå till två veckors Norgetur i ömsom ösregn, ömsom snö och dimma.

Boken, eller böckerna för det är flera, är skrivna av inredningsarkitekt Lena Andersson och kulturgeografistuderande Marje Lindblom och finns att tillgå i handeln och på nätet. Läs mer om böckerna här.

Och är du nyfiken på att lära dig mer om färg i inredning så boka upp dig på kursen ”Färgsättning i hem” som Lena Andersson ger på NCS Colour AB i Stockholm den 5-6 mars i år.

21

okt

Hållbara färgsättningar skapar skönare miljöer…

heter föredraget jag ska hålla nästa vecka, närmare bestämt den 26 oktober på Norrköpings Byggdag 2011. Temat för dagen är att bygga med miljö i fokus och det är ett ämne som engagerar mig. Som bebyggelseantikvarie är hållbarhetsfrågan främst en kvalitetsfråga för mig. Bygger du med bra material så går det att underhålla och bara byta de delar som absolut måste bytas när det är dags. Men, som färgsättare är hållbarhetstanken inte nödvändigtvis en fråga som måste handla om material. Snarare vill jag slå ett slag för att ta trenderna med en stor nypa salt och inte köpa de snygga tapeterna och modefärgerna. De är snart inte populära längre och då väljer man att byta ut. Om färgvalen baseras på andra kriterier än snyggt och modernt blir det per automatik mer hållbart. Jag utgår från att hållbarhetsintresset medför en större eftertanke när vi gör våra val helt enkelt.

Jag ser fram emot fler hus med hållbarhetsgrund. Men glöm inte att sätta färg på dem! Googlar man på ekologiska hus kommer det upp tusen bilder på trärena fasader. Färg och hållbarhet hör ihop!

10

mar

Färgfrukost 16 mars med tema ”Färgpsykologi”

Nu är det dags igen för färgfrukost! Den 16 mars bjuder jag in till ateljén här i Norrköping för att hålla ett föredrag om färgpsykologi och hur färgerna i vår vardag påverkar vårt välmående. Färg kan tynga ner och färg kan pigga upp. Vilka känslor vill du känna på din arbetsplats eller i ditt hem? Hur kan färgvalen göras utifrån kunskapen om hur människan reagerar på kulörer? Skulle du kunna inreda för välmående och isåfall hur?

Plats: Knäppingsborgsgatan 7B i Norrköping (vid Olaiparken korsningen Drottninggatan/Knäppingsborgsgatan. Parkeringsplats finns utanför).

Tid: 07.30-08.30.

Pris: 200 kronor som inkluderar smörgås, te och kaffe.

Anmälan görs direkt till mig via mail joanna@kulor.se

Varmt välkommen!

Färg till frukost!

Färg till frukost!

27

apr

Färgfrukost nu på fredag

Välkommen på fredagsfrukost med färginspiration, nu på fredag den 30 april. Klockan halv åtta till nio på morgonen bjuds du på tips och inspiration att skapa personliga miljöer med känsla. Vi håller till i ateljén på Knäppingsborgsgatan 7B i centrala Norrköping vid Olaiparken. Frukostmacka, te/kaffe och en massa tankar kring färg, miljö och byggnadsvård för 200 kronor. Hör av dig till mig och boka en plats på 070-2474283. Varmt välkommen!

Uppdukad färgfrukost!

Uppdukad färgfrukost!

20

apr

”Lär dig använda naturens färger i inredning” kurs på Icehotel

Färgkursen uppe i Jukkasjärvi i sommar är nu ute för bokning på Icehotels hemsida. Känns jättekul! Tänk att få visa upp den storslagna naturen med all den färg- och mönsterprakt som finns där. Att få arbeta med att plocka fram kulörer, leta mönster och prata inredning i en miljö som på alla sätt lämnar allt öppet för den egna kreativiteten. Ingenstans är vi så kreativa och öppna för skönhet som när vi är i naturen.

Mer info om kursen hittar du här: www.icehotel.com

Is och färg, spännande kombinatio

Is och färg, spännande kombinatio

25

mar

Projekt Handkraft Rejmyre

Ikväll är det uppstartsträff för Handkraft Rejmyre som jag är projektledare för. Lyssna på inslaget i Go´morron Östergötland mellan 08.30-09.30 där jag beskriver projektet. Har just kommit tillbaks därifrån och ska nu förbereda kvällens inspirationsföredrag där jag vill få så många som möjligt att nappa på idéerna.

Välkommen klockan 17.30 till Folkets Hus i Rejmyre för att se hur du kan bidra för att höja värdet på och skapa en mötesplats för hantverk i Rejmyre.

Det ska bli så oerhört roligt!