10

feb

Workshop ”Din personliga färgpalett”

FULLBOKAD. Ny workshop den 30 april. Anmälan till joanna@kulor.se.

Gillar du inredning men känner osäkerhet kring färg- och materialval? Välkommen då på en utforskande och kreativ resa för att ta reda på hur du kan skapa en inredningsmiljö som är personlig på det sätt du önskar. Jag tror helt och fullt på att alla kan färg. Det handlar om att leta efter färgminnen och plocka fram form- och materialkänsla utifrån den individ du är. Det gör vi genom arbetsmaterialet ”Din personliga färgpalett” som hjälper dig att hitta det kreativa och lustfyllda i att skapa ett hem eller en arbetsplats där du kan trivas och må bra.

Under fyra timmar jobbar vi med Kulör of Swedens unika inredningsfärger med lustfyllda övningar som till slut sammanfattas på en canvastavla fylld av din högst personliga färgpalett som kan pryda din vägg framöver.

Inför kursen får du en lista på personliga saker jag vill att du tar med för skapandet.

Pris: 650 kronor (en enklare lunchmacka ingår)
Plats: My Art Factory Det personliga galleriet i Knäppingsborg
Datum: 18 mars
Tid: 10.00–14.00

Läs mer här!
Kulör of Sweden (36 av 45)

 

 

 

 

 

 

13

jan

Färgbomba bilar!

Jag har i många år drömt om att färgbomba min bil. Först var tanken att jag skulle köpa en gammal skruttbil som jag utan vidare betänkligheter kunde ägna mig åt att kasta färg på lite hur som helst. Men eftersom jag inte är så vidare kunnig på bilar landade det i att jag köpte en väl fungerande bil av senare modell som jag bestämde mig för att hantera varsamt. Det fick istället bli en firma som åtog sig jobbet att förverkliga min dröm och igår kunde jag äntligen hämta ut den. Så fantastiskt fin! Vi borde färgbomba alla bilar egentligen. Särskilt de toksvarta och tråkgrå. Jag tror det skulle liva upp trafiken och kanske, kanske skulle folk vinka och peka i glädje istället för tuta i irritation.

Färgbombad firmabil som gör mig glad!

Färgbombad firmabil som gör mig glad!

Loggan i närbild.

Loggan i närbild.

 

20

maj

Jag bloggar på www.ambassadorer.se

Under våren har jag inom ramen för uppdraget som Ambassadör för kvinnors företagande haft förmånen att få möta en rad entreprenörer och inspirerande förebilder. Jag är så tacksam och glad över Tillväxtverkets satsning med alla möjligheter till nya kontakter, idéer och kunskap det ger mig. På hemsidan www.ambassadorer.se kan man följa mina tankar om de färgglada personligheter jag möter och hur jag arbetar för att skingra det gråa dis som emellanåt sänker sig över en företagsam men mänsklig mamma, partner och livsglad Norrköpingsbo.

Välkommen in och läs om mig och alla andra ambassadörer. Vill du boka föredrag eller starta eget möte så går det bra att göra det här.

 

Annie Lööf på Tillväxtverkets konferens för Ambassadörer för kvinnors företagande

Annie Lööf på Tillväxtverkets konferens för Ambassadörer för kvinnors företagande

 

 

21

mar

Toppenjobb att färgsätta höghus i Korea

I tisdags fick jag ett uppdrag som lätt kan klassificeras som ”omöjligt”. -Vi behöver en färgsättning av ett nyproduktionsområde i Seul, Korea där färgen är väldigt viktig. Ta fram tre kulörer och levererar en skiss på placering innan onsdag, klarar du det? Vad svarar man på det? Självklart!

Med endast några värdeord, en enkel ritning på ett av husen och tidsbrist var det alltså bara att sätta igång. Inspiration från våra nordiska breddgrader med norrsken fick bli temat. Kvällsjobb för att hinna pressa in det i ett annars full veckoschema samtidigt som tidsskillnaderna inte direkt underlättat kommunikationen. Men, vem har sagt att det ska vara lätt? Utmaningar gör att jobbet blir roligare och jag är nöjd med resultatet utifrån de förutsättningar jag haft. Leverans avklarad så nu är det bara att hålla tummarna att det ska hålla genom tävlingen som ska avgöra om husen kommer att färgsättas i skimrande norrskensglans.

Toppjobb att färgsätta höga hus i Seoul, Korea.

21

okt

Mer färg med Myresjöhus

Kulör har startat upp ett samarbete med Myresjöhus. Det ska bli jättespännande att få möjlighet att hjälpa husbyggare att planera sitt nya boende så att det blir precis så hemtrevligt de önskar. Genom att vägleda dig som husbyggare genom valen av exteriör färgsättning på fasad, snickerier, staket och ända ut till brevlådan kommer färgen att signalera en känsla av ett hem där just din familj bor.  Invändigt blir besluten kring färg-, tapet- och materialval mycket lättare om vi hjälps åt att ta reda på hur det ska kännas i respektive rum. Väggarna ska understödja rummets funktion och de aktiviteter som ska ske. Hur vill du känna i ditt hem? Lugn, frid, kreativitet, hemtrevnad, aktivitet och samvaro…

Alla har sina känslor för sitt hem, vilka är dina?

20

okt

Kulör – sätter färg på din vardag

Äntligen släpps Kulörs nya logga, hemsida och blogg! Det känns fantastiskt kul att ha arbetat fram en ny känsla i företaget och jag vill passa på att hälsa dig välkommen till en blogg med nytt upplägg. Sedan 2009 har jag skrivit om färg utifrån namnet ”Skönhet i det ej perfekta”. Det har varit ett samlingsbegrepp för Kulörs grundfilosofi. Nu går jag vidare i strävan att sätta mer färg på vardagen.

Jag kommer regelbundet att ge dig tips på hur du själv kan skapa en vardag som är mer färgstark och vacker. Med handfasta råd kring hur du kan arbeta med färg hemma, på jobbet eller i den miljö du vistas i. Här kommer du även att få tips på aktuella utställningar och färgkurser, nya färgböcker och färgranna sevärdheter i Sverige och utomlands.

Skönhet är ett begrepp jag ofta återkommer till och det kommer jag fortsätta med. Vi behöver mer skönhet i våra liv när vardagen rullar på i ett. Vad skönhet är för dig vet du ju bäst själv. Men jag vill få dig att våga omge dig med mer färg. Färg är skönhet. Bland annat.

Välkommen till nya Kulör. Kulör sätter färg på din vardag.

Kulör - sätter färg på din vardag

Kulör - sätter färg på din vardag

14

mar

Klädskaparens syn på färgen gul

Jag klär mig alltid i färg. En av våra svenska klädskapare som helt unikt kan erbjuda ett fantastiskt brett färgspektra på kläderna är Gudrun Sjödén. Sedan början på 90-talet njuter av av hennes kataloger och i en skissbok jag hittar i min bokhylla beskriver hon färgen gul såhär:

”Gult. Solgult, citron, apelsin, orange, saffran, neapelgult – modevärldens färgnamn är verkligen ovetenskapliga. Men på samma gång bildas en tämligen specifik karaktär på nyansen när man väljer dessa färgnamn. Under arbetet med den här boken såg jag väldigt tydligt artskillnaden mellan vårt nordiska kyligt gullvivegula och det asiatiska kraftigt saffransgula. Färger som nästan inte går att sätta ihop på samma uppslag”.

Visst blir man mer nyfiken på färgen gul? Se dig omkring där du sitter just nu, har du något gult i närheten? Vad skulle du sätta för färgnamn på den nyansen?

Gulröd färgkavalkad hos Gudrun Sjödéns hemmakollektion 2010

Gulröd färgkavalkad hos Gudrun Sjödéns hemmakollektion 2010

11

mar

Fredagsfärgen är solgul

Jag har målat om vårt vardagsrum och äntligen är det ett rum som välkomnar. Varmt solgula väggar omger mig och rummet strålar som en sol. Jag kallar det vårat solrum. Solrum i bemärkelsen värme, kärlek och umgås. De mörkt ockragula virkdukarna som jag köpt på loppis passar perfekt liksom det gula garnnystanet, två gula vaser och lite gult pigment i en glasburk som får pryda fönsterbrädan. Det solgula gör mig så glad. Man kan bara inte vara trött eller irriterad i ett solgult rum, det funkar helt enkelt inte. Solgult – livkraftens färg. Färgen som ger värme och hopp. Färgen som omsluter och skänker kärleksfulla tankar till alla som finns i dess närhet.

Solgult har blivit en färgpassion och när jag förra veckan skulle handla vårens fröer samlade jag på mig en solgul hög av svartöga, ringblomma, krasse och solros. Jag kan inte få nog. Om jag förut upplevde det gula som vulgärt och storvulet i trädgårdssammanhang är jag nu hopplöst förälskad i den starka och stadiga solgula kulören. ”Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne” – det är min melodi 2011.

Åh vad jag älskar vårt nya härliga solgula rum!

Det solgula i olika tappning från fasad i Indien. Varför välja när man kan få flera nyanser?

Det solgula i olika tappning från fasad i Indien. Varför välja när man kan få flera nyanser?

10

mar

Färgfrukost 16 mars med tema ”Färgpsykologi”

Nu är det dags igen för färgfrukost! Den 16 mars bjuder jag in till ateljén här i Norrköping för att hålla ett föredrag om färgpsykologi och hur färgerna i vår vardag påverkar vårt välmående. Färg kan tynga ner och färg kan pigga upp. Vilka känslor vill du känna på din arbetsplats eller i ditt hem? Hur kan färgvalen göras utifrån kunskapen om hur människan reagerar på kulörer? Skulle du kunna inreda för välmående och isåfall hur?

Plats: Knäppingsborgsgatan 7B i Norrköping (vid Olaiparken korsningen Drottninggatan/Knäppingsborgsgatan. Parkeringsplats finns utanför).

Tid: 07.30-08.30.

Pris: 200 kronor som inkluderar smörgås, te och kaffe.

Anmälan görs direkt till mig via mail joanna@kulor.se

Varmt välkommen!

Färg till frukost!

Färg till frukost!

28

feb

Färgåret 2011 går i känslans tecken

Under resan i Indien reflekterade jag mycket över sambandet mellan färg-klimat-mentalitet. Jag skrev en del texter och jag bestämde mig för att bloggen detta år ska fokusera på upplevelsen av färg och hur vi kan skapa miljöer som vi mår bättre i.  Att vi mår bättre om vi omger oss med färg är jag övertygad om. Men, hur ska man göra detta och vad finns det att lära av andra? Jag ska använda bloggen detta år till att ta reda på detta och du får gärna följa med på den resan.

Jag kommer att dela in bloggen i tre grupper:

  1. En del som jag kallar Färgcitat där jag hämtar tänkvärda formuleringar från människor som har åsikter, tankar och erfarenhet av färg.
  2. En annan del som jag kallar Färgintervjun där jag ställer tre frågor om färg till människor som på ett eller annat sätt har ett passionerat förhållande till färg.
  3. En tredje del som jag kallar Fredagsfärg där jag varje fredag lägger upp en text om en vald kulör. Som färginspiration, som behövlig färginformation och skön början på en färgfylld helgledighet.

Jag vill att du ska börja fundera kring hur du själv använder dig av färg och varför? Vad är det som gör att du faller för en viss färg och vad är det i den som gör dig så varm om hjärtat? Jag kommer att skriva om forskningsrön inom färgpsykologins område och jag kommer att ge tips och råd för hur du kan använda färg för att skapa känslor och stämningar.

Skicka gärna frågor och kom med egna tankar om vad färg betyder för just dig.

Färg är glädje, färg är känsla, färg är liv!

Färg är livet!

Färg är livet!